Vilken husvagnsförsäkring är billigast?

Inlägget är reklam för Moderna Försäkringar, ManyPets SE, Insplanet, Hedvig SE, evoli SE, Europeiska ERV, Compricer & Accept Inkomstförsäkring och innehåller annonslänkar.

Det tråkiga svaret på frågan “vilken husvagnsförsäkring som är billigast” är att du måste jämföra husvagnsförsäkringar utifrån dina behov. Det finns en rad faktorer som påverkar priset på försäkringen för din husvagn och därför är det lite mer komplext än vad du kanske trodde. Här kommer vi gå igenom vad som påverkar priset på din husvagnsförsäkring och hur du kan påverka det.

Vad påverkar priset på din husvagnsförsäkring?

Försäkringsnivå – för i princip alla husvagnsägare står valet mellan att välja hel- eller halvförsäkring. Med en halvförsäkring har du trafikförsäkringens skydd men utöver detta har du även skydd vid brand, stöld och glasskador. I halvförsäkringen ingår också ansvar- och rättsskydd. Vill du vara helt skyddad mot även vagnskador ska du välja en helförsäkring. Det skiljer ofta inte speciellt mycket i pris så det kan vara en billig investering.

Eventuella tilläggsförsäkringar – det finns många olika tilläggspaket för husvagnsförsäkringar. Här gäller det att bestämma sig för vad du anser att du behöver. Det kan handla om allt från semesteravbrottsförsäkring till andra skydd för specifik utrustning som du har i din husvagn.

Årsmodell – hur gammal din husvagn är påverkar naturligtvis priset på din husvagnsförsäkring. En klassiker från 1980-talet är billigare än en stor, lyxig drake till husvagn så klart.

Din ålder och skadehistorik – hur länge du haft körkort och hur länge du kört prickfritt påverkar också kostnaden för din husvagnsförsäkring. Ju yngre du är desto högre premie och ju mer skadehistorik du har desto högre premie. Självklart, eller hur?

Självrisken – samma princip gäller för självrisken. Ju högre självrisk du väljer desto lägre pris på din husvagnsförsäkring.

Medlemsrabatter – är du medlem i till exempel Caravan Club eller någon liknande organisation kan du vara säker på att det finns erbjudande om försäkring för din husvagn kopplat till medlemskapet.

Att tänka på när du ska teckna husvagnsförsäkring

Utöver det som påverkar priset rent konkret, kan det också vara bra att ta en funderare på hur du använder din husvagn. Åker du utomlands med den? Hur förvaras den på vintern? Det finns säkert många fler områden där du snabbt kan komma på vad som är viktigt för dig. Ta med dig det till ditt försäkringsbolag så att du får rätt typ av försäkring för husvagnen.

Jämför husvagnsförsäkringar

Så hur hittar jag då den billigaste husvagnsförsäkringen? Ja, när du har bestämt dig för vilka parametrar som är viktiga för dig att ha med i din försäkring är uppmaningen enkel: jämför husvagnsförsäkringar. Antingen gör du jobbet själv och tar kontakt med de försäkringsbolag du känner till eller så använder du en jämförelsetjänst på nätet som gör jobbet åt dig. Då kan du istället ägna tiden åt att uppgradera ljudanläggningen i din kärra medan du väntar på resultatet. Sedan är det bara att välja – antingen den som är billigast, eller den som passar dig bäst. Använder du en onlinetjänst för att jämföra kan du teckna försäkringen direkt på nätet. Smidigt va?

Sammanfattning

Som du förstår vid det här laget är det inte helt enkelt att svara på frågan vilken husvagnsförsäkring som är billigast. Det beror helt enkelt på vilken årsmodell du har på din husvagn, hur länge du haft körkort, vilken självrisknivå du vill ha och så klart om du ska ha en hel- eller halvförsäkring för husvagnen. Men glöm inte bort att kolla upp vilka rabatter eller paket som finns om du är medlem i någon form av campingorganisation som t.ex. Caravan club eller liknande. Där kan finnas pengar att spara. Och det kanske mest grundläggande tipset är jämför, jämför och jämför igen. Det kan helt enkelt löna sig att jämföra husvagnsförsäkring. Orkar du inte dra lasset själv så ska du använda dig av någon av de jämförelsetjänster som finns på nätet. De ger dig total överblick över utbudet och kan komma med goda råd på vägen.

Lämna en kommentar