ICA Hundförsäkring

Inlägget är reklam för Moderna Försäkringar, ManyPets SE, Insplanet, Hedvig SE, evoli SE, Europeiska ERV, Compricer & Accept Inkomstförsäkring och innehåller annonslänkar.

ICA försäkringsbolag grundades 2015, 2 år senare startade de även upp ICA djurförsäkringar i samarbete med Svedea djurförsäkringar.

I och med att ICA är ganska nya inom djurförsäkringar och givetvis vill klättra inom försäkringsbranschen som tillhandahåller djurförsäkringar, samt har genuint intresse för djur, så har de satsat extra hårt och har snabbt tagit sig upp för stegen och ligger nu bland de bästa försäkringsbolagen. Kundkretsen expanderar hela tiden.

Recensioner av ICA djurförsäkringar finns det gott om på olika sajter som jämför hundförsäkringar, deras omdöme gällande ICA djurförsäkringar är bra. Det har även gjorts undersökningar av konsumenter som ger ICA djurförsäkringar ett högt betyg inom kundservice och är dessutom mycket nöjda med försäkringarnas innehåll trots att priserna ligger bland de lägsta som finns i dagsläget.

Veterinärvård

Du kan teckna ICAs veterinärvårdsförsäkring för alla id-märkta hundar över 6 veckor. Det finns ingen övre åldersgräns för när du får teckna en hundförsäkring vilket är ett stort plus då många försäkringsbolag har en maxålder för en veterinärvårdförsäkring.

I ICAs hundförsäkring ingår:

 • Försäkringsbelopp 30.000 kr eller 60.000 kr
 • Rehabilitering 6.000 kr
 • Tandsjukdomar
 • Ledsjukdomar
 • Ledimplantat 
 • Medicin upp till försäkringsbeloppet
 • Kejsarsnitt
 • MR/CT-undersökningar
 • Dolda fel
 • Fri flytträtt
 • Fria samtal till FirstVet
 • Karensfrihet

Livförsäkring 

Livförsäkring är, liksom hos de flesta andra djurförsäkringsbolag, en försäkring som du själv kan lägga till på din veterinärvårdsförsäkring. Hunden ska vara id-märkt samt under 3 respektive 5 år om du vill teckna en livförsäkring, åldersgränsen beror på vilken hundras du äger. Som tidigast går försäkringen att teckna när din valp är 6 veckor.

Om din hund avlider eller blir så pass sjuk eller skadad att det krävs att veterinär avlivar hunden finns det möjlighet att få ersättning. Du kan även få ersättning om din hund springer bort eller blir stulen och inte återfinns inom 60 dagar.

Vad du får för ersättning vid dödsfall beror på hundras, ålder samt vad hunden har för meriter. Ytterligare faktor som spelar in är om hunden är registrerad i Svenska Kennelklubben, då kan du få som högst 15.000 kr i ersättning, är hunden inte registrerad hos SKK är försäkringsbeloppet max 9.000 kr.

Självrisk

Nästan alla företag som tillhandahåller hundförsäkringar har så kallade självrisker. Det finns en fast och rörlig självrisk som betalas när du måste uppsöka veterinärvård för din hund.

Den fasta självrisken betalar du vid första veterinärbesöket, den rörliga självrisken betalar du på summan utöver den fasta självrisken. Du betalar endast en fast självrisk under en period på 130 dagar.

Du får två avgifter att välja på när du tecknar en hundförsäkring hos ICA djurförsäkring. Fasta självrisken ligger på antingen 2.000 kr eller 3.000 kr.

Den rörliga självrisken är 15% eller 25%.

Vilken självrisk du väljer påverkar priset på din försäkringspremie. 

Om du väljer en hög självrisk blir månadskostnaden lägre och tvärtom

Karenstid

Karenstid är vanligt förekommande på en djurförsäkring. Vad det betyder är enkelt förklarat att du inte kan få någon ersättning förrän efter ett visst antal dagar när du har tecknat en helt ny försäkring.

ICA djurförsäkring har vissa regler för karens beroende på vilken typ av försäkring du har. Vilka det gäller finns att läsa i villkoren på deras hemsida.

Bra att veta är dock att försäkringen alltid är karensfri om hunden råkar ut för en skada som orsakats av yttre våld, som till exempel benbrott eller förgiftning. Den är också karensfri om du flyttar försäkringen från ett försäkringsbolag till ICAs, kravet är då att detta sker oavbrutet.

följande fall är försäkringen alltid karensfri: • Skada orsakad av plötsligt yttre våld • Vid nytecknad försäkring om djuret har haft en tidigare försäkring och den har varit gällande utan avbrott.

Pris

Det går inte att säga ett specifikt pris då det varierar bland olika hundar, allt beroende på ras, ålder, kön samt kastrerad eller okasterard hund. Har du dessutom lagt till en livförsäkring eller ett högre veterinärvårdsbelopp gör även det att priset höjs. 

Det finns en guide på ICA djurförsäkringar´s hemsida där du kan välja den typ av hundförsäkring som passar dig bäst. Du kan även ta kontakt med ICAs försäkringsrådgivare om du istället föredrar att ta kontakt via telefon. De finns tillgänglig vardagar mellan 0:00 och 17:30.

ICA djurförsäkringar stammisrabatt gäller även vid hundförsäkring. Det innebär att du får lägre försäkringskostnader samt andra bonusar ju fler försäkringar du har hos ICA försäkringar.

Samma sak gäller för alla ICAs försäkringar. Ju fler försäkringar du har hos oss, desto mer kan du få tillbaka i bonus – helt enkelt!

Fördelar

 • Ersättningsbeloppet sänks inte när hunden blir äldre
 • ICA-kunder får rabatt
 • Konkurrenskraftiga priser
 • Innehållsrika försäkringsalternativ
 • Bra betyg i kundservice

Sammanfattning

Maxersättning: 60.000 kr

Karenstid: 0-15 dagar (Kan stiga upp till 180 dagar vid sällsynta fall)

Fast självrisk: 2.000 eller 3.000

Rörlig självrisk: 15% eller 25%

Självriskperiod: 130 dagar

Åldersgräns nyteckning: Ingen

Livförsäkring upphör: 3 eller 5 år